La Llançadora d’Ocupació és un programa gratuït d’orientació laboral per ajudar i guiar persones en situació d’atur a reactivar la seva recerca de feina. Durant la la trobada, els membres de l’actual edició de la Llançadora han participat en un speed dating, entrevistes ràpides, amb empreses.

Els participants són persones d’entre 25 i 60 anys que cerquen feina i que per aconseguir-ho estan rebent formació, sobre tot en l’àmbit digital i en les habilitats socials i personals, a través de la llançadora d’ocupació que impulsen l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Fundació Santa María la Real.

Aquest dimarts han estat preparant una sessió d’entrevistes ràpides de feina, speed dating, en les quals tenen tres minuts per presentar el seu currículum professional i les seves qualitats per optar a un lloc de feina. Diverses empreses s’han prestat a fer una posada en escena real d’aquest tipus d’entrevistes laborals.

Irene Bernabéu Sapena, participant en la Llançadora d’Ocupació, ha assenyalat que “és una bona eina per fer networking, per conèixer les empreses cara a cara i que elles et coneguin a tu i demostrar que ets una candidata òptima”.

De la seva banda, Valentín Urbina Serrano ha explicat que “la cerca d’ocupació ha canviat moltíssim i he descobert que hi ha moltes coses que no sabia i aquí m’estan posant al dia”.

Una trentena de persones, 21 dones i 9 homes, van començar a l’octubre un pla de formació que durarà fins al març i que posa l’accent en el món digital, des d’aplicacions mòbils a programes de disseny gràfic i d’edició de vídeo, i com potenciar la nostra imatge professional i personal.

Mariana Reyna Ortega, coordinadora de la Llançadora d’Ocupació, ha indicat que “això és el que marca la diferència avui, si ets empàtica, propera i capaç de treballar en equip, així que crec que sí, que el percentatge d’importància de les habilitats socials en les entrevistes de feina ha pujat moltíssim”.

El tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide Martín, ha precisat que en l’equador d’aquest procés formatiu “10 persones ja han trobat una feina per compte d’altri en sectors tan diversos com Indústria, Educació, Comunicació, Hosteleria i administració pública”.

Aquesta és la cinquena edició de la Llançadora d’Ocupació. L’any passat el 40% de les persones que hi van participar va obtenir una feina en alguna empresa i prop d’un 7% va iniciar estudis reglats.