Canvis en les línies d’autobusos de L’Hospitalet a partir del 6 d’abril. Es creen dues noves línies, la L20 i la L21 en substitució de les actuals L10 i L11. Els canvis també suposen una major freqüència de pas i petits canvis en el recorregut.

L20

  • La línia L20 substitueix l’L10 entre el Prat i Sant Joan Despí (Hospital Moisès Broggi).
  • Millora la freqüència, que passa a ser de 15 minuts en lloc de 20 els dies feiners (excepte agost), i de 20 minuts en lloc de 30 els dissabtes tot l’any i feiner d’agost.
  • El recorregut i les parades de l’L20 es mantenen entre el Prat i Sant Joan Despí, i el recorregut entre Sant Joan Despí i Sant Feliu passa a estar cobert per la nova L21. A L’Hospitalet tindrà les mateixes parades que l’actual L10, creuant la ciutat des de del barri de Bellvitge i fins al barri de Sanfeliu.

L21

  • La línia L21 substitueix la L11 entre l’Hospital de Bellvitge (a L’Hospitalet i Sant Feliu (fins ara a acabava a Sant Joan Despí).
  • Noves parades a L’Hospitalet. La nova línia circularà per les avingudes Europa i Amèrica (passant per l’estació de Renfe de Bellvitge-Gornal). Després continuarà el seu recorregut per la travessia Industrial i per l’avinguda Fabregada.
  • La línia L21 passa a circular també en caps de setmana i festius.
  • La freqüència de pas serà de 20 minuts.

Moventis, nova concessionària

Les noves línies d’autobusos de L’Hospitalet coincideixen amb el canvi d’empresa encarregada d’aquest servei. Moventis, empresa del grup Moventia, passa a ser l’operador del transport urbà de L’Hospitalet, El Prat i altres municipis, que es troben sota la titularitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En concret, la companyia gestionarà 14 línies que connecten als habitants de L’Hospitalet i El Prat amb diferents àrees urbanes i interurbanes de les comarques del Barcelonès i del Baix Llobregat.

A L’Hospitalet, les línies que operarà la nova companyia són LH1, LH2, L20, L21, M12, M14 i L16. A aquestes rutes cal afegir X30, CJ, L22, PR1, PR2, PR3 i PE. En total, Moventis gestionarà durant 7 anys el servei de 13,5 milions de persones usuàries cada any, amb un pressupost de 300 milions d’euro

Inicialment el servei serà operat per 100 vehicles, dels quals 35 seran nous (19 incorporats en els darrers 6 mesos i 16 a partir del 6 d’abril). Tot i així, el contracte preveu adquirir 43 vehicles més per tal de renovar i ampliar la flota, que arribarien aproximadament a finals de l’any vinent.