La JSC de L’Hospitalet secunda una campanya que, a les portes del Dia de l’Orgull Gai, el 28 de juny, reivindica la plena igualtat de drets per als matrimonis homosexuals, de persones del mateix sexe. El lema de la campanya és prou explícit: “Objectiu: matrimoni igualitari. Al meu llit mano jo”.

El primer secretari local, David Donaire, creu que la base social espanyola ja accepta amb total normalitat el fet homosexual i que, per tant, és un prejudici retrògrad que els homosexuals, les lesbianes i els transexuals siguin objecte de discriminació. Sobre aquesta qüestió, Donaire ha qualificat de “retrocés democràtic” que el Govern del PP hagi presentat un recurs davant del Tribunal Constitucional per anul•la la llei del matrimoni homosexual aprovada per l’executiu del PSOE, sota la presidència de Rodríguez Zapatero.

De fet, segons Donaire, fins i tot l’última actualització del diccionari de la RAE, la Reial Acadèmia de la Llengua, inclou en el terme “matrimoni” la unió de persones del mateix sexe. El primer secretari local de la JCH ha reblat el clau tot recordant que el Govern del PP ha mostrat el seu suport als postulats del Congrés Nacional de Famílies Catòliques, que “qualificava l’homosexualitat de malaltia i anomalia”.

David Donaire creu que l’evolució de la societat espanyola, que ha integrat l’homosexualitat amb plena normalitat hauria de culminar amb el plena igualtat de drets per a aquest col•lectiu i que aquest procés no s’hauria d’anar a noris pel caprici d’un govern conservador, com el PP.

La JSC de L’Hospitalet té previst organitzar, en col.laboració amb diverses entitats de la ciutat, un acte públic per propiciar el debat social sobre els drets dels homosexuals, lesbianes i transexuals, tot i que encara ho ha de concretar.