El festival dedicat a la cultura japonesa ha tornat i ho ha fet amb nova ubicació. La Fira de Gran Via ha estat el lloc escollit per mostrar manga, anime, videojocs, gastronomia i altres característiques de la cultura i de l’oci japonesos.
Entre les activitats més destacades, novament trobem el cosplay, l’art de caracteritzar-se com personatges icònics, principalment d’animes o de mangas, però també de videojocs o d’altres formes d’expressió artística. Aquest any també hi havia un photocall organitzat per l’organització per tal que totes les persones poguessin gaudir-ne de fotografies de qualitat de les seves indumentàries.
“M’agrada tot el que està relacionat amb el manga, l’anime i els videojocs i per això sempre intento anar a aquest tipus de trobades per lluir els meus cosplays”, ha destacat l’Elena, una artista cosplay o cosplayer, que sempre intenta mostrar noves creacions en cada esdeveniment d’aquestes característiques. “És molt necessari que es facin Japan Weekend o similars, la gent com jo abans se sentia molt cohibida i ara la gent se sent molt orgullosa del que li agrada. Abans estava mal vist mirar anime, eres la friki, et marginaven a classe i ara està molt ben vist”, ha afegit en relació amb la importància de la celebració de salons com aquest.
És precisament un altre punt important la visibilitat que dóna a petits artistes que volen vendre el seu treball i també donar-lo a conèixer. “S’agraeix molt perquè és una cosa nova. La nostra feina porta molt de temps i es d’agrair que ens posin un espai on poder vendre i intercanviar aquest tipus de contingut, abans més oblidat”, ha explicat la Ruth, qui està ubicada en un estand per a petits creadors anomenat Creators Area. “Ajuda molt que la gent que acaba de començar o que porta molts anys però sense reconeixement puguin participar, perquè els hi dona molta visibilitat”, ha afegit la Melania, companya de la Ruth.
En aquest sentit, també destaca l’àmplia zona dedicada a la venda per part d’artistes independents, amb quasi 100 estands destinats. La Marina i l’Aleix tenen una parada i destaquen “la importància que té per donar-se a conèixer, perquè en aquest tipus d’espais hi ha bastant ambient, molta gent que et descobreix. És important donar a conèixer l’artista i també la cultura friki”.
Altres activitats destacades més allunyades de les clàssiques han estat l’entrenament d’arts marcials com l’aikido, molt popular al Japó; una parada on podies crear el teu nom amb l’alfabet coreà o un clàssic que repeteix de nou: el teatre japonès. Aquesta tradició centenària la porten artistes occidentals, que tenen una mostra de vestits i quimonos típics, així com un escenari per poder gaudir-ne en directe.
La Japan Weekend 2024 ja ha passat per Madrid i Bilbao i encara té per davant les cites de València i Alacant, en un esdeveniment que torna a ser tot un èxit.