L’operació contra els Casuals, la facció més violenta dels Boixos Nois, s’ha saldat amb 28 detencions. No ha transcendit si el presumpte líder, a qui es buscava el passat divendres a L’Hospitalet, és un dels detinguts.

L’operació contra els Casuals ha finalitzat amb 28 detencions per dos delictes d’homicidi, segrest, tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport i organització criminal. Dotze dels detinguts han ingressat a presó mentre que hi ha un tretzè que ja estava a un centre penitenciari complint condemna. La resta han quedat amb llibertat amb càrrecs, sis amb mesures de no apropament a estadis de futbol.

Els Casuals és la facció més violenta dels Boixos Nois, seguidors radicals del FC Barcelona. El passat divendres es va iniciar l’operativa, amb L’Hospitalet com un dels municipis on es va realitzar la intervenció. De fet, a la ciutat es buscava el presumpte líder del grup, amb l’escorcoll d’un domicili del barri de Collblanc, però no el van poder localitzar. No ha transcendit si aquesta persona és un dels 28 detinguts de l’operació.

A més de L’Hospitalet, es van fer intervencions a Barcelona, Viladecans, Gavà, El Prat de Llobregat, Castelldefells, Torrelles de Llobregat, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Sabadell, Cunit, Girona, Vallirana, Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixach, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Castellbisbal, Olesa de Bones Valls i Hostalets de Pierola. En total, es van realitzar divuit entrades amb la intervenció de (dues de llargues i quatre de curtes), diverses armes blanques (ganivets, katanes, matxets), altres armes prohibides i armilles antitrets.

Quant a altres trobades, es van intervenir substàncies estupefaents, principalment marihuana i anabolitzants, a més d’uns 182.000 euros en metàl·lic, rellotges d’alta gamma, sis vehicles de procedència presumptament il·lícita, diversos dispositius electrònics i documentació falsa.

L’inici de la investigació se situa el passat mes de novembre, quan es va produir un assalt violent en un bar de Cornellà freqüentat per seguidors radicals del RCD Espanyol. Es van identificar sis persones, les quals es va concloure que pertanyien a una organització criminal estructurada, assentada en territori català, emparats sota el nom de Casuals.

Després de nou mesos d’investigació es van obtenir indicis suficients per atribuir-los dos delictes d’homicidi, segrest, cultiu i tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport i organització criminal.

La investigació l’ha dut a terme la Comissaria General d’Informació (CGINF) i la Comissaria General d’Investigació Criminal (CGIC) i l’ha tutelat el Jutjat d’Instrucció número 12 de Barcelona tot i que la va iniciar el Jutjat d’Instrucció i Primera Instància número 4 de Cornellà de Llobregat.