L’aplicació de la intel·ligència artificial (IA) a les aules ha centrat el discurs de la lliçó inaugural que s’ha celebrat aquest migdia a l’Auditori Barradas, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Docent.

Amb el títol “La intel·ligència artificial a l’Educació, ha arribat per quedar-se?”, la ponència ha anat a càrrec dels experts Saúl Baeza, director de l’estudi i consultora de disseny DOES, i Ramon Julià, de l’empresa Superbytes, totes dues amb seu a L’Hospitalet.

Per a Saúl Baeza: “el professor haurà d’entendre com pot acompanyar a l’alumne, sense prohicions i sense límits, en la seva relació amb la intel·ligència artificial i sobretot com ajudar-lo en el seu procés educatiu i d’aprenentatge.

Els ponents també han recordat que les tecnologies han vingut per a quedar-se i que avancen a una gran velocitat i també han destacat que la intel·ligència artificial contribuirà a la millora dels continguts i facilitarà un aprenentatge personalitzat. Ramon Julià ha parlat de com les eines d’AI permeten elaborar materials educatius atractius i adaptats a les necessitats de cada alumne, alleugerint la feina dels docents i permeten que aquests es dediquin més al tracte personal amb els alumnes.

Saúl Baeza ha afegit que la IA “ajudarà a trencar l’escletxa digital ja que es tracta d’una tecnologia molt accessible”.

La lliçó inaugural ha estat presidida per l’alcaldessa, Núria Marín, que ha apuntat que a L’Hospitalet “volem que la tecnologia sigui una solució, no un problema. Ens ha d’ajudar a posar a les persones en el centre i contribuir a la igualtat i la cohesió social”.

Com és tradicional, en el decurs de l’acte s’ha fet un reconeixement institucional a la tasca del professorat i del personal no docent que s’ha jubilat al llarg del curs anterior, que han contribuït amb el seu esforç a fer de L’Hospitalet una ciutat més educadora.