La Dunia Granero ha dut al CAP de la Rambla Just Oliveras la seva filla, la Laura, de dos mesos d’edat per tal que la vacunin contra el virus respiratori sincicial (VRS), causant de la bronquiolitis i especialment agressiu entre els menors de dos anys. El Departament de Salut segueix aquest mes d’octubre amb la campanya de vacunació contra aquest virus adreçada als nadons fins als 6 mesos. La campanya està destinada a infants nascuts entre abril i setembre de 2023 i als que neixin entre els mesos d’octubre de 2023 i març de 2024.

Conchi Torralba, infermera del Cap de la Rambla Just Oliveras, explica que “concretament les criatures nascudes d’abril a setembre és vacunaran als centres d’atenció primària, mentre que els que neixin a partir d’ara es vacunaran als hospitals fins al març de 2024. Quan busquem la immunització, el que fem és injectar directament anticossos”.

L’any passat, a Catalunya, aquest virus va causar més 7.500 casos de bronquiolitis en menors d’un any i més de 1.000 hospitalitzacions. Poder oferir aquesta immunització reduirà els ingressos, la càrrega assistencial, l’angoixa familiar i la patologia que després d’una bronquiolitis pateixen molts infants.

Conchi Torralba assenyala que “la bronquiolitis en lactants genera angoixa perquè és molt complicada a nivell respiratori i a més altament contagiosa”.

La Dunia valora la importància de vacunar els nadons, “perquè l’any passat va haver molts casos d’infants ingressats per bronquiolitis i ara tenim la sort de poder immunitzar-los”.

Es calcula que el virus VRS es el causant de la majoria de les bronquiolitis i pneumònies dels infants per sota dels dos anys de vida i que un 11% dels infants tindrà bronquiolitis el primers anys de vida.