La il·lustradora Sabrina Atanasiu és l’autora del cartell d’Els Pastorets de L’Hospitalet del 2023. Las descoberta del cartell s’ha fet durant un acte al Centre Catòlic on han assistit actors i actrius del clàssic muntatge del Quadre Escènic del Teatre del Centre Catòlic.

Atanasiu ha volgut reflectir en el cartell el caràcter marcadament femení que tindrà la representació d’aquest any. I és que els personatges principals de l’obra de Folch i Torres seran tot dones i, a més, se n’han feminitzat els noms. D’aquesta manera, Lluquet i Rovelló es converteixen en Llanega i Gírgola.

“La inspiració més gran és que és una obra molt femenina i, per mi, això era important integrar-ho”, explica la il·lustradora. El cartell consta de la figura femenina de Satanàs sobre un fons vermell, “nadalenc i teatrero”. “La il·lustració permet crear aquest xoc entre el món infantil i l’adult”, apunta Atanasiu.

Sabrina Atanasiu és una artista vinculada al Districte Cultural i la seva obra està marcada per les imatges de dimonis femenines. “Vaig veure alguns assajos d’aquest any i hi ha molta força a l’escenari, i això havia d’aparèixer al cartell”, conclou l’artista.

Les funcions

El primer passi d'”Els Pastorets” del Quadre Escènic del Teatre del Centre Catòlic serà el 23 de desembre a les 19 hores. També hi haurà representacions el dia de Nadal  a les 20 hores; el de Sant Esteve a les 19 hores; el 30 de desembre a les 19 hores, i el 7 de gener a les 11:30 hores.