La residència i centre de dia Jericó ha presentat un llibre sobre la seva història en els seus 20 anys d’existència. Aquest equipament està gestionat per la Fundació Privada Sant Roc i atén, especialment, a persones amb dependència. 

La Residència Jericó va néixer de la inquietud d’un parell de persones interessades en la qualitat de vida de la gent gran dels barris del Centre i Sant Josep. Després de més de cinc anys cercant finançament es va trobar un local i ara fa 15 anys que es va obrir.

A la presentació del llibre “Jericó” hi ha assistit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; la tinenta d’alcalde de Benestar i Famílies, Dolors Fernandez; i el regidor del Districte I, Alfonso Salmerón. En la presentació del llibre l’alcaldessa ha dit que “aquesta residència és la suma del treball col·lectiu sorgit de la iniciativa privada amb el recolzament de les institucions i ara ja forma part dels serveis bàsics integrats a la ciutat ”.

“Totes les persones que cerquen una residència, a la Jericó “hi troben un esperit solidari i de proximitat”, ha manifestat el gerent de la Fundació Sant Roc, Josep Fuguet.

El gerent ha afegit que “Jericó vol dir bon samarità, persona jueva que es preocupa de la gent”. Per Fuguet, la importància de la residència és que va fer realitat un equipament d’aquestes característiques en el Districte I. “Primer es va crear un centre de dia i en els seus 15 anys ha atès 580 persones”, remarca Fuguet.

La residència Jericó està ubicada al Parc de la Serp i està dedicada especialment a persones dependents que necessiten d’una atenció especial. El centre es caracteritza pel seu tracte pròxim i familiar, amb la finalitat de que la persona usuària se senti com a casa, es trobi còmode i en un ambient càlid.

Aquestes característiques són les que va trobar Pepita Sisó quan cercava una residència, ara fa 3 anys, per a la seva mare que en té 92. “Em va agradar el lloc, les cuidadores, la neteja i el tracte i de seguida vaig tenir clar que la meva mare hi estaria bé”, diu Sisó.