Fa uns dies us explicàvem la història que ha tret a la llum l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet sobre una moneda gravada amb el nom de Rosita i que pertanyia a un jove soldat mort a la Guerra civil espanyola. Hem aprofundit en l’emotiva història, i hem parlat amb els seus protagonistes.

En Pere Montoya, nebot del soldat mort, ens ha donat més detalls de la història del seu oncle, Pedro Montoya, i la gent de l’Arxiu Municipal ens ha fet d’amfitrions per a la trobada i ens ha explicat com treballen en aquests casos, quan els arriben aquest tipus de consultes ciutadanes.

A través d’ells sabrem més coses d’aquesta història de la moneda amb nom de dona, que ha tingut certa repercussió en les xarxes socials, amb més de 114.000 interaccions i gairebé 800 m’agrada a X, per exemple. I també ens dona peu a parlar d’una de les tasques d’un arxiu històric públic com aquest de L’Hospitalet: la difusió dels materials que custodien. En aquest cas, en parlem de la utilització de les xarxes socials per a aquest propòsit. Podeu veure-ho tot en el vídeo associat a aquesta notícia.