La Generalitat ha informat a l’Ajuntament i als representants veïnals que no té previst construir els nous Centres d’Atenció Primària de la Florida i de Sant Josep. La Generalitat sí que té previst construir els CAP de Santa Eulàlia Nord i del Gornal, si bé encara no hi ha un pressupost destinat a aquests equipaments.

En els darrers mesos, l’Ajuntament ha fet de mediador en les reunions entre CatSalut i els representants veïnals. Dijous van tenir una nova trobada per parlar de la situació dels serveis sanitaris a L’Hospitalet. Segons la tinenta d’alcalde de Benestar i Família, present a la reunió, la Generalitat no vol fer els CAP previstos a la Florida i a Sant Josep perquè el volum d’usuaris s’ha rebaixat i ja no són necessaris.

“La Generalitat argumenta que amb la recepta electrònica, hi ha menys usuaris que acudeixen al CAP. Des de l’Ajuntament pensem que, si bé això és cert, darrera de la negativa a construir els ambulatoris que estaven planificats per a la Florida i Sant Josep hi ha una qüestió econòmica”.

L’administració autonòmica ha informat que el CAP de Sant Josep continuarà a l’edifici de Rambla Just Oliveras. Alguns serveis que ara funcionen en aquest edifici, com és el cas de les extraccions i la rehabilitació, es traslladaran a altres llocs alliberant espai per al CAP de Sant Josep. Les extraccions es traslladaran a l’Hospital de Bellvitge i la rehabilitació al CAP de la Marina.

Els CAP del Gornal i de Santa Eulàlia Nord continuen en el programa sanitari de la Generalitat per a L’Hospitalet. Si bé estan pendents dels pressupostos de 2014.