La Fundació Pasqual Maragall ha presentat una guia destinada a les persones cuidadores de familiars amb Alzheimer que facilita una major comprensió del procés de la malaltia, i consciencia sobre la importància de l’autocura per afavorir el benestar i la qualitat de vida de qui cuida.

El document, realitzat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, aborda aspectes clau com la cura, la comprensió dels símptomes, la gestió del canvi, la previsió de futur, el procés de dol o la protecció legal.

“Aquesta guia esdevé una eina per totes les famílies que tenen cura d’una persona amb Alzheimer perquè en un sol document troben informació d’interès, així com recomanacions per a empoderar-se i decidir les passes a seguir al mateix temps que cuidar-se a ells mateixos. És vital que les persones cuidadores puguin accedir a recursos que els permetin millorar el seu benestar, alhora que s’adaptin a aquest procés progressiu de pèrdua”, indica Elena de Andrés, psicòloga i terapeuta de la Fundació Pasqual Maragall.

La Fundació Pasqual Maragall és una entitat privada sense ànim de lucre que va néixer l’abril del 2008, com a resposta al compromís adquirit per Pasqual Maragall (exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat de Catalunya) en anunciar públicament que se li havia diagnosticat Alzheimer. La Fundació està dirigida per Arcadi Navarro i presidida per Cristina Maragall, filla de Pasqual Maragall.