La Fundació la Vinya ha iniciat una nova campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la solidaritat i la participació per a construir una societat més justa i cohesionada.

Amb una aportació mensual, trimestral o anual, els socis i sòcies contribueixen a finançar els projectes i serveis que la Fundació la Vinya ofereix a les persones que viuen en situació de més vulnerabilitat. I tot segons la Fundació per “trobar suport per tal de seguir 25 anys més acompanyant i transformant la realitat de les persones de Bellvitge i Gornal”.

La Fundació La Vinya compta amb un equip de 19 persones treballadores i 250 persones voluntàries que dediquen el seu temps i esforços a l’entitat. A més, té el suport de diverses institucions, empreses i entitats que col·laboren amb la seva missió. L’any 2022, la fundació va atendre 5.440 persones, una fita que només es pot assolir amb l’esforç de tota la comunitat. 

Projectes de la Fundació

Infància, adolescents i famílies: amb el Centre Obert i d’Esplai Bocins, al barri del Gornal i el Casal “Al vent!” al Barri de Bellvitge, que ofereixen un espai educatiu i lúdic a nens i nenes de 3 a 16 anys i a les seves famílies.

Inclusió, sense llar i migracions: amb projectes com el Servei d’Acollida i Orientació, que facilita informació, assessorament i derivació a recursos socials, o el projecte Ajuda Fraterna, que proporciona aliments, roba i productes d’higiene a persones amb dificultats econòmiques.

Tallers de formació per adults: amb el Taller d’alfabetització en llengua castellana (Aprenentatge no formal), el curs de castellà (per a persones nouvingudes), el taller Xerrem (curs d’iniciació a la llengua catalana), i els tallers de cuina i costura

Acompanyament a la gent gran: amb el projecte EMBELLIR-SE ENVELLINT, format per 3 línies principals: Envelliment saludable, Bretxa digital i Intergeneracional.

Per a fer-se soci o sòcia, només cal omplir el formulari a la web amb les dades personals i la quantitat que es vol aportar. També es pot contactar amb l’entitat a través del correu electrònic info@fundaciolavinya.org o del telèfon 699 749 001.