La Fundació La Vinya busca voluntaris pel segon recompte de persones sense llar de L’Hospitalet, que tindrà lloc el pròxim dimarts 30 de maig. Es necessiten 130 i a hores d’ara només hi ha 40 i l’acció es duu a terme conjuntament amb Càritas i les comunitats parroquials de la ciutat.

Una acció que arriba dos anys després del primer recompte de persones sense llar de L’Hospitalet, que es va dur a terme el maig de 2021 i on es van comptabilitzar a 92 persones. Ara, es busca actualitzar aquesta xifra i “donar visibilitat, ja que és una realitat que tenim a la ciutat. Són veïns i veïnes de L’Hospitalet, com nosaltres”, afirma Juan Moreno, coordinador del projecte.

Moreno afegeix que són persones que necessiten “reconeixement i ser ateses. Si no els hi donem visibilitat tampoc pot haver resposta a la seva situació”.

Ara mateix, la Fundació La Vinya té uns 40 voluntaris ja inscrits per al recompte però la xifra ideal seria arribar a les 130. “Així es podria fer de forma molt més còmoda”, explica Juan Moreno. “Aquella nit ens repartirem en grups i caminarem per la zona seleccionada. Cada cop que veiem una persona caldrà fer un doble ‘check’, un a una aplicació disponible i un altre amb paper”.

Totes les persones que vulguin fer de voluntàries poden adreçar-se a la Fundació La Vinya i fer la inscripció a través del web de registre.