El president de la Fundació Esportiva L’H Atlètic, Ignasi Pons, considera vital per l’entitat recuperar els antics horaris que permetien la pràctica del futbol fins a les 22:15h. Ell mateix explica que “som la única instal•lació esportiva municipal que tanca en aquest horari. Hem estat deu anys esperant una solució. Hem de reconèixer que, els responsables de l’Ajuntament que s’han encarregat del tema en els darrers dos anys han fet més que no pas en els últims vuit anys. Però tenim la sensació que hem de fer públic la nostra problemàtica, perquè creiem que va ser una decisió que no va ser justa”.

Foto. Sergi Esparza

Des de l’Ajuntament expliquen que al 2013 un veí va posar una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient i aquesta li va donar la raó, obligant al consistori a: tancar la instal•lació a les 9 de la nit, instal•lar una xarxa per protegir les vivendes de les pilotes i també canviar l’enllumenat amb tecnologia LED. Uns canvis que ja s’han fet però que tot i així, no són suficients per allargar l’horari. En aquest cas, cal l’aprovació per escrit de totes les comunitats de veïns.

La regidora d’Esports, Maite Revilla comenta que “és complicat permetre l’activitat esportiva més enllà de les 10 de la nit perquè tenim una sentència de la Fiscalia de Medi Ambient que ens ho prohibeix. De totes formes, seguim treballant per suavitzar la problemàtica i poder tornar a obrir la instal•lació municipal fins a les 22:15h. Amb el permís del veïns farem proves al camp de La Provençana per veure quin és el grau de molèstia. Intentarem que els entrenaments no es facin a la part del camp més propera a les vivendes”.

Des de l’Ajuntament asseguren que han ofert a la Fundació Esportiva L’H Atlètic hores d’entrenament ens altres camps municipals de futbol dels voltants.