Nou espai de transformació social a la plaça Blocs Florida amb un espai creatiu i esportiu per a infants i joves. El projecte està en el sí del Pla Integral les Planes-Blocs Florida i la presentació de l’acte ha comptat amb la participació de 25 alumnes de l’Escola Pau Vila, el centre escolar on va estudiar el futbolista Adama Traoré.

Els Creative Cruyff Courts proposa una mirada creativa als espais urbans per tal que puguin servir per fer esport. Al terra de l’espai s’ha fet una intervenció artística amb el número 14, el que portava Johan Cruyff, amb missatges que volen destacar els valors que té l’esport.

La Fundació Johan Cruyff ho ha impulsat per reivindicar la pràctica esportiva i de lleure a l’espai públic. En un dels blocs, l’artista urbà Kram ha pintat un mural que mostra Johan Cruyff abraçant un nen un gest que vol retre homenatge a la figura del desaparegut futbolista i donar-la a conèixer als més joves.

La tasca s’inscriu en els projectes de regeneració del Pla integral de les Planes-Blocs Florida i és la segona que la Fundació Cruyff posa en marxa en aquest àrea. Des del març del 2021 funciona a l’avinguda de la Primavera un petit camp de futbol, el Cruyff Court Jordi Alba, per promoure l’esport entre nens i joves. La instal•lació està dinamitzada per monitors i dona servei també a escoles del barri.

Aquest és el segon Creative Cruyff Court que s’inaugura al món, després del de Rotterdam, amb motiu del 25è aniversari de la Fundació. Al llarg d’aquest any també està previst inaugurar-ne un altre a Londres.