La mostra “Contenido manifiesto o lo que está dentro de otra cosa”, de l’autor salamanquès Adrián Castañeda, ha arribat a L’Hospitalet. Aquesta nova exposició temporal tracta sobre la figura dels migrants, especialment dels que es veuen a fer de polissó per tal de poder travessar fronteres. Les peces elaborades reflexionen sobre l’espai corpori que aquestes persones es veuen obligades a ocupar, arriscant la vida amagant-se en espais minúsculs, com l’interior de cotxes, camions o furgonetes.

“Fa molt de temps que treballo des de l’escultura en instal·lació amb qüestions relacionades amb la migració, sobretot amb els mecanismes d’acollida que tenim a Europa. Jo com a europeu, blanc i privilegiat reviso i qüestiono les nostres normatives i lleis. D’alguna forma s’han d’evidenciar les situacions en les quals es troben les persones obligades a migrar”, ha reflexionat l’autor de l’exposició al voltant de la temàtica de la seva obra actual.

L’exposició està conformada per 6 peces escultòriques i sobre les quals s’han fet visites guiades per tal de fer arribar el missatge. El formigó, el guix o la cera han estat alguns dels materials amb els quals ha treballat. “A l’exposició d’avui podem trobar un projecte que vaig iniciar l’any 2022 i del que vaig presentar una part a Sant Andreu”, ha explicat també l’Adrián.

Aquesta és només una de les moltes iniciatives que s’han dut a terme a L’Hospitalet durant la Nit dels Museus. Moltes activitats d’entrada lliure han omplert la ciutat, disponibles de 18h de la tarda fins a la 1h de la matinada. Les temàtiques han estat ben diverses: exposicions amb visites guiades, rutes urbanes, tallers, desfilades i exposició del bestiari de la ciutat, mapping i decoració lumínica del carrer Xipreret.

Diversos centres culturals s’han afegit al programa, com la Casa Espanya, l’Harmonia, Can Riera o el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, entre d’altres.