La Florida ha posat en marxa diverses accions per intensificar la dinamització el comerç al barri. Entitats i comerciants han treballat plegats per fer més atractiu el Nadal comercial. El Trenet, les Tapes o el Nadal al Carrer són algunes de les iniciatives. La presentació d’aquestes accions ha estat un dels punts del Consell del Districte IV.  

Els temps de crisi que vivim necessiten d’iniciatives. Els comerciants de La Florida ho tenen clar. Han posat en marxa un seguit d’actes i iniciatives per dinamitzar el comerç al barri. 

Enguany cal destacar la implantació de les Tapes per Nadal en 23 establiments del barri a 1,50 euros la tapa. D’altra banda, del 20 al 28 de desembre hi haurà un Trenet que recorrerà les zones comercials del carrer de Ponent amb el carrer Primavera.

El dia 21 es farà el Nadal al Carrer, la xocolatada, tallers infantils, cagatió popular i recollida d’aliments. Un altra acte serà el Concert pop-rock a l’avinguda Miraflores, entre els carrers de Pedraforca i Llevant.

Del 14 de desembre fins el 5 de gener, l’avinguda Masnou, entre plaça Eivissa i Pedraforca, acull la Fira d’Artesans. Del 20 al 24 de desembre, visita del Pare Noël, fent un recorregut pels establiments comercials de les avingudes Masnou i de Miraflores.

El Nadal comercial de La Florida també té el seu vessant solidari. El 31 de desembre es farà una recollida d’aliments als mercats municipals de La Florida i el Torrent Gornal. El 3 i 4 de gener, el Patge Reial serà a l’avinguda Masnou on recollirà aliments i joguines.

Les accions de promoció econòmica s’han fet conjuntament amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, les entitats i els comerciants de La Florida i Les Planes. Des de fa uns dies el districte resta il•luminat a les avingudes Miraflores i Masnou.

Reunió del Consell del Districte IV

El Consell del Districte IV va acollir la presentació per part de la tinent d’alcalde d’Hisenda, Mercè Perea, de les línies principals dels projecte de pressupostos municipals pe a l’any 2014. Perea va parlar de pressupost auster i que han cobert les mancances d’altres administracions. “S’ha produït una disminució de les transferències d’altres administracions mentre que s’ha incrementat la demanda dels serveis socials cap a la ciutadania”, ha dit.

La tinent d’alcalde d’Hisenda va explicar com “les taxes estan per sota del cost, ja siguin poliesportius o guarderies per no carregar els costos als contribuents”.

Per la seva banda la tinenta d’alcalde de Benestar i Famílies, Dolors Fernández, va parlar de la situació de les beques menjador i de les beques de llibres de text a la ciutat. Fernández va dir que “en aquest curs les famílies han demanat 3.388 beques menjador”.

Dolors Fernández va explicar que l’Ajuntament inverteix 1,2 milions d’euros en ampliar les beques de menjador, ja sigui per donar el 100% del cost d’aquestes (la Generalitat només subvenciona el 50%) o per atorgar beques a famílies que no han obtingut l’ajuda de la Generalitat.

Respecte dels llibres el pressupost per aquest curs és de 53.000 euros pels 775 nens que rebran suport. El curs passat la partida va ser de 27.000 euros.

La propera reunió del Consell de Ciutat del Distrcte IV, La Florida i Les Planes, serà el 10 de març, a partir de les sis de la tarda en primera convocatòria i mitja hora més tard, en segona.