Aquest divendres 17 de maig, a partir de les 20h, Televisió L’Hospitalet i LHdigital emetran la final de la 23ena Jornada de Poesia Jove per quart any consecutiu. En aquesta edició participen una dotzena d’instituts que reciten poemes de creació pròpia. Al llarg del programa especial hi hauran actuacions que barregen la música i la poesia, així com també exhibicions de poetry slam del personal docent dels tallers de Poesia Jove.

L’objectiu de les jornades de Poesia Jove és que durant el curs s’aprofundeixi en el coneixement de la poesia amb diversos experts en poetry slam. Els alumnes realitzen tallers en els instituts i mostren les seves creacions. Després trien una persona que representi cada centre per participar a la final.

En aquests tallers s’han treballat les tècniques bàsiques de l’spoken word amb el propòsit d’elaborar els poemes, adaptar-los a l’oralitat i a la interpretació davant del públic. D’aquests tallers sortirà la persona que representarà cada institut a la final. El guanyador o guanyadora actuarà al Festival Acròbates que tindrà lloc al novembre a L’Hospitalet.

A la final de la 23ena Jornada de Poesia Jove participaran:

Anahy Mercedes Pérez amb L’oblit (Institut Can Vilumara)

Laura García amb Vive (Col·legi Tecla Sala)

Dídac Madrid amb Oh, luna (Institut Mercè Rodoreda)

Juan Montes amb Entre piel (Institut Torras i Bages)

Víctor Vargas García amb Pell dura (Institut Apel·les Mestres)

Alba Allué amb Crit silenciat (Institut Rubió i Ors)

Neus Camila Sánchez amb Rosa tierna, espina cruel (Institut Pedraforca)

Martí Mascarell amb Plus ultra (Institut Santa Eulàlia)

Blanca González Molés amb L’arena (Institut Jaume Botey)

Noah el Harrak amb Lágrimas (Institut Bisbe Berenguer)

Gal·la Badia amb La meva habitació (Institut Europa)

Mili Mena Rolón amb Decir adiós es crecer (Institut Bellvitge)

El programa de TV L’H s’emet aquest divendres a les 20h, tant per la TDT com per streaming. Dissabte es reemet a les 11h i 22:30h, diumenge a les 16h i a les 19.30h, i dilluns a les 22h.