Un any més, la Festa Major del Centre arriba a la seva fi i ho fa coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Aquest cap de setmana s’han preparat diverses activitats entre les quals destaquen un matinal esportiu per a tota la família o la celebració d’una petita festa amb DJ al Mercat del Centre, amb la clara motivació de fomentar la vida veïnal.

La sessió matinal d’esports, organitzada a la plaça de Lluís Companys, ha consistit en activitats de rugbi i bàsquet, preparades per clubs municipals per atraure els més petits a fer esport i a interessar-se pels clubs locals. El bon temps ha acompanyat i ha propiciat que algunes famílies s’apropessin a la sessió esportiva, gaudint d’una bona estona.

“El veïnat és molt participatiu en aquestes festes. Aquest any hem superat amb escreix el nombre de carrers que van fer sopar al carrer el dissabte passat; n’hi havia quasi 30 carrers, mig barri tallat. Demà, per la revetlla, també n’hi ha bastants, amb molts d’ells que fan activitats com karaokes o jocs infantils. Fem un balanç molt positiu de les festes d’aquest any”, ha declarat en Ricard Monrós, qui forma part de la Comissió de Festes del barri.

Si parlem de participació també ens podem referir a la festa organitzada al Mercat del Centre, per tal d’atraure a clients i promoure la imatge del mercat a la ciutat. La iniciativa ha consistit en un dj que ha posat música durant tot el matí, amenitzant i alegrant les compres dels veïns i també la jornada dels paradistes.

 “Em sembla una ocasió molt bonica, perquè recull a tot l’àmbit del mercat. L’H és una ciutat molt gran, però al mateix temps és com un poble i les persones sempre ens saludem, som com una petita família. És una ocasió on tots ens alegrem, que falta ens fa”, ha explicat María Rodríguez, qui porta una de les poques parades de menuts que queda a la ciutat i que ho recalca perquè és una cosa que s’està perdent.

Per acabar el cap de setmana, també hi ha preparat un Cercabirres a la plaça de l’Ajuntament, a les 17h30, que ha aconseguit exhaurir tots els tiquets en menys d’una hora. Per la revetlla, els carrers han preparat activitats i es podrà gaudir, també a la plaça de l’Ajuntament, d’un ball de revetlla a les 22h30 de la nit. Dilluns al matí hi haurà el tradicional esmorzar de bacallà, una ballada de sardanes, el vermut popular i la cantada d’havaneres a càrrec del grup Ultramar.