Càrrecs del CatSalut i de la Federació d’Associacions de Veïns de L’H (FAVLH) mantindran dijous, 20 de juny, a la tarda, al CAP del Gornal, una reunió per analitzar la situació de l’atenció sanitària a la ciutat i repassar serveis i equipaments pendents.

Sota el principi del dret a la sanitat pública, universal i de qualitat, les entitats veïnals tenen previst presentar un document de 16 punts amb reivindicacions que posen l’accent en l’atenció primària.

Maite de la Concha, presidenta de a FAVLH, ha explicat que “necessitem més personal facultatiu i d’infermeria per tal que l’atenció mèdica es presti en un màxim de 48 hores i que ho hi hagi tanta llista d’espera”.

La FAVLH també denuncia que el resultat d’algunes proves diagnòstiques no arriba a temps per a les visites, que així es desaprofiten; i reclamen, igualment, més puntualitat del transport públic sanitari. I s’oposa frontalment a la reducció o la supressió  del servei de pediatria en alguns CAPS, així com a la reducció d’horari en temporada d’estiu o el tancament d’algun CAPS durant el mes d’agost.

Equipaments pendents

També recorda que hi ha equipaments d’atenció primària encara pendents, com l’obertura al públic del CAP Florida-Sud, a l’avinguda Catalunya, encara sense data, el desdoblament del CAP de Sant Josep i el Centre d’Urgències d’Atenció Primària del solar de l’Opel, a l’avinguda d’Isabel la Catòlica.

Igualment, les associacions veïnals tornaran a recordar al CatSalut el compromís d’un nou hospital general als terrenys de Can Rigal, per evitar que el veïnat de la zona Nord hagi d’anar al Moisès Broggi, de Sant Joan Despi, “tal com està acordat”, segons ha puntualitzat Maite de la Concha.

Amb caràcter general, la FAVLH reivindica cobertura pública del 100% per adquirir medicaments, sobretot per grups socials en situació més vulnerable, que les derivacions a especialistes siguin immediates i que, sobretot la gent gran, pugui tenir constància física, en paper, del seu calendari de visites.