La Federació Coordinadora d’Entitats Andaluses de L’H (FECEALH) ha entregat els premis que cada any reconeixen la tasca i la contribució de persones i entitats andaluses. L’entrega de guardons s’ha fet al Palauet de Can Buxeres i ha volgut reconèixer “les entitats i les persones que treballen en el dia a dia altruïistament, per compartir i difondre la cultura andalusa”, explica la presidenta de la FECEALH, Laura Atoche.

L’acte, ha tingut una forta càrrega emotiva, per l’homenatge a la bailaora internacional Rosana Romero, filla de L’Hospitalet, i que va traspassar de forma sobtada el passat gener. El seu marit, ha recollit emocionat, el reconeixement a la tasca cultural, per una carrera que la va portar a ballar flamenc per tots els racons del món: “M’agradaria que ella hagués estat aquí. Estic en un procés de donar gràcies per tot el que ens va donar i ensenyar. És un honor recollir en el seu nom, aquest reconeixement al treball i la seva gran trajectòria”.

Altres guardons

El premi a la tasca social ha sigut per Francisco Calderón, històric president de la Hermandad Rociera de L’Hospitalet, per la seva lluita per la cultura i les tradicions andaluses a la ciutat. El cantaor Jose Ferrón ha estat reconegut també amb el premi d’Honor Blas Infante, desprès de més 5 dècades de dedicació i amor al cante. “Ara venen joves que han de continuar, però estic tranquil perque se que el flamenc té encara una llarga història per endavant”, explica Ferrón.

L’acte també ha reconegut la tasca de les 18 entitats andaluses de la ciutat amb el lliurament del cartell que aquest any ha representat a les Jornades commemoratives del Dia d’Andalusia.