Obrim les portes del Districte Cultural per conèixer l’obra de l’escultor Miquel Aparici. Va començant pintant amb cafè i ha acabat creant peces d’animals fantàstiques fetes amb material reciclat, com estris vells, motlles, objectes de fusta i metalls en desús.

Entrem a l’estudi de Miquel Aparici a l‘Edifici Freixas per descobrir un artista apassionat per tot el què fa. Va estar treballant com a director d’art de la revista “El Jueves” durant 25 anys i actualment és un referent a l’hora de crear escultures d’animals fetes amb peces reciclades.

Tot va començar amb 35 anys, amb una tassa de cafè i una cullera. Durant un viatge a Formentera va descobrir unes sargantanes que el van fascinar i quan va tornar, mentre prenia un cafè, va agafar un tros de paper i una cullera i en va dibuixar una. “Va ser com un descobriment” i “una explosió creativa” ja que va començar a dibuixar i en un mes va fer uns 700 dibuixos. 

A partir d’aquí la vida del Miquel Aparici va canviar i en pocs mesos estava exposant en una galeria de Nova York. Després, la seva obra va evolucionar cap a les tres dimensions, i de mica en mica, va deixar el cafè i va començar a fer escultures d’animals.

El seu procés de treball és com un joc, ja que va provant quins objectes queden millor per donar vida a tots els animals. “La meva obra té a veure amb la biologia, perquè de petit m’agradava molt anar pel camp i veure els animals i estudiar-los, amb l’arqueologia i amb l’art, i tot això supura i acaba sortint el que faig ara”, explica Aparici.

Miquel Aparici fa dos anys que es dedica exclusivament a l’escultura. Actualment, les seves peces es poden veure a la galeria Villa del Arte, al Passeig de Gràcia de Barcelona. A més, està enllestint un llibre que sortirà aquest any i que repassarà tota la seva trajectòria artística.