Una seixantena de productors i distribuïdors d’aliments i productes de proximitat d’arreu de Catalunya s’ha donat cita al Centre d’Activitats de La Farga per participar a Fira Àpat, una fira professional que, a banda de propiciar intercanvis comercials, també reivindica la varietat i la qualitat dels productes de la terra.

Empreses productores i distribuïdores de tota mena de productes, des d’embotits a pastisseria, passant per vins i melmelades, entre molts d’altres, han pogut presentar el seu catàleg i establir contactes.

Susanna Medina Creixell, de Pernils La Cava, ha assenyalat que “nosaltres venim a fer contactes nous perquè som distribuïdors de tot aquest producte català que tenim aquí, que és de molta qualitat i, a més, sense gluten i sense lactosa”.

De la seva banda, Imma Trabal Montserrat, que té una botiga de productes saludables del territori a Sant Boi, ha indicat que “llavors volen conèixer què hi ha de nou per anat fent créixer la botiga”.

Però també hi altres motivacions per gaudir i participar d’aquesta fira del producte català de proximitat, com ara estudiants de cicles professionals de cuina i gastronomia i ciutadania amb temps lliure.

És el cas d’Érik Martínez Zeballos, estudiant del BCN Culinary Hub de Planeta Formació, que ha explicat que “hem vingut d’excursió els meus companys de classe i jo perquè estem fen un grau mitjà de cuina i gastronomia i és un lloc molt ‘xulo’ per a nosaltres”.

En canvi, Cinta Larripa González ha vingut a passar una bona estona i gaudir de la gastronomia “perquè tenia el matí lliure i volia gaudir de productes de casa nostra. I ja veig que hi ha una mica de tot, però la majoria de la gent és de la terra”.

A banda de poder tastar propostes de gastronomia tradicional, com les eternes croquetes, i opcions més innovadores, com aquests canapès vegetals, un altre dels al·licients de Fira Àpat és la possibilitat de participar en tallers interactius, ja sigui de rebosteria o sobre com usar forns d’aire.

Segons Alba Bermejo Garcia, responsable de Comunicació de Fira Àpat, “els tallers estan tenint molt bona acollida en els últims anys, ja que permeten millorar els perfils professionals i, al mateix temps, fan que la fira sigui més entretinguda”.

Enguany també s’han tingut en compte les intoleràncies alimentaris. I així, segons ha comentat la portaveu de Fira Àpat hi ha hagut parades i estands de productes per persones amb celiaquia i amb intolerància a la lactosa perquè “ja son noves realitats socials quotidianes associades al menjar”.

Fira Àpat ha omplert de gastronomia, sabors i activitats de tota mena el centre d’activitats de La Farga durant el cap de setmana i avui tanca portes, amb un balanç satisfactori del comitè organitzador.