La Farga de l’Hospitalet ha acollit el concert Tiempo de Esperanza en solidaritat amb el Kurdistan. Artistes catalans i kurds s’han unit en un recital de cinc hores de durada. 

Les cultures catalana i kurda han convergit a través de la música a L’Hospitalet, en un concert organitzat per la plataforma Azadí i amb el suport del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions.

A l’espectacle hi ha hagut diversos parlaments on artistes i associacions han reclamat el dret a l’autodeterminació del poble kurd i de l’alliberament d’Abdullah Öcalan i de tots els pressos polítics.

El passat octubre, el parlament català va ser el primer en reconèixer l’administració autònoma del nordest de Síria, l’administració kurda, com subjecte polític. Des de l’organització del concert afirmen que volen enfortir aquestes relacions a través de la cultura.

Al concert, el paper de les dones en la lluita per la causa kurda també ha estat central. Sota el lema “Dona, vida, llibertat” artistes com el kurd Diyar Dersimi ha destacat la implicació de les dones en el moviment d’alliberament del Kurdistan però també en altres moviments de protesta, com les de l’Iran.