L’Hospitalet i més en concret, La Farga, acollirà els dies 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre, el primer Fòrum Coffee Festival que reunirà a experts de tota la cadena de valor del cafè. La ciutat es convertirà en la capital mundial d’aquesta beguda que és la segona més consumida després de l’aigua.

El festival està pensat per a tothom que tingui a veure amb el cafè: productors, exportadors, importadors, torradores, empreses afins al sector i consumidors. També es donarà a conèixer el millor barista nacional del país.

Està previst que La Farga aculli uns 10.000 visitants entre els professionals i els amants d’aquesta beguda. El certamen collirà actes com ara el Campionat Nacional Barista Pro Fòrum Cafè que donarà a conèixer el millor Barista del país.

Entre tots els que s’hi ha inscrit s’haurà de veure qui és el més expert cafeter en aspectes com la degustació, cafè filtre, beguda d’autor, l’origen, “latte art” i l’”Espresso blend”. Han confirmat la seva presència el fundador de Syra Coffee, Yassir Rais o la formadora en el Centre de Formació d’Emmerich, a Alemanya, Daniela Nowitzi.

També el xef Elías del Toro, del restaurant Abades Triana farà un “showccoking” perquè es vegi que el cafè és un ingredient de cuina que permet fer moltes coses i donar un gust especial a molts plats.