Set dies han passat des que el Patxi sortia volant per la finestra de casa seva fins que ha estat retornat a la seva família. El lloro, un ‘yaco’ gris de cua vermella que viu des de fa 20 anys en una llar de la Florida, ha protagonitzat una intensa campanya de recerca engegada pels seus propietaris, els quals havien ofert una recompensa de mil euros per a qui el retornés sa i estalvi.

I així ha estat. Segons el Carlos, membre d’aquesta família, “hem pagat el que vam prometre a la persona que ens l’ha retornat i no hem fet gaires preguntes. L’important per a nosaltres és que el Patxi ja és a casa i en bon estat”. Tot apunta, però, que aquesta persona havia comprat el Patxi a una altra.

Especialment emocionada s’ha mostrat la mare del Carlos, una dona de 80 anys, per a qui el Patxi és més que una mascota. “Quan el Patxi ens va veure a tots es va mostrar molt content, i va començar a dir els nostres sobrenoms. Però les mostres d’alegria van ser més en veure la meva mare. Va ser molt emotiu. Ells dos mantenen un vincle molt especial. La meva mare ha estat molt angoixada durant els dies d’espera”, diu.

Aquest veí de la Florida també ha volgut agrair el suport que han rebut del veïnat de la Florida, que des del primer moment “s’ha bolcat per trobar el nostre lloro”.

També es mostra sorprès per la repercussió mediàtica i per xarxes que ha tingut la desaparició i recerca del Patxi. “Ens hem vist desbordats, però gràcies a això la persona que tenia el Patxi ens el va tornar”, afirma.

El Patxi té 23 anys d’edat. Els lloros d’aquesta espècie acostumen a viure més de 50 anys. “El nostre ‘yaco’ ens enterrarà a tots”, afirma el Carlos i assegura que “farem tot el possible perquè no se’ns torni a escapar”.