Plataforma Pedro Álvarez i els pares de la víctima han engegat una campanya extrajudicial per intentar trobar qualsevol indici que els ajudi a entendre què va passar el 15 de desembre del 1992 quan aquest jove va ser assassinat a L’Hospitalet i qui va ser el culpable de la mort. Aquesta acció arriba un cop el Tribunal Suprem ha ratificat la prescripció del cas de manera definitiva.

La sentència de la Sala Penal del Tribunal Suprem, amb data 14 de juny de 2022, declarava totalment prescrit el cas de l’assassinat del jove Pedro Álvarez Peso el 15 de desembre de 1992.

El Suprem dictamina que no hi ha lloc a noves accions per entomar la causa penal contra el principal sospitós del cas, el llavors policia nacional, J. M. S. F. ni tampoc contra cap altra persona. La Sala considera que la prescripció “no és la conseqüència d’una indolent inactivitat processal, sinó al contrari, per la impossibilitat d’obtenir indicis suficients de criminalitat cap a persones determinades després d’una profusa i detallada investigació judicial”.

Aquesta sentència és la resposta al recurs de cassació presentat per Benet Salellas, advocat de la família Álvarez, després de diferents resolucions judicials que van desestimar reobrir la causa per practicar noves diligències pericials a partir de comprovar vestigis d’ADN.

No obstant això, la Plataforma Pedro Álvarez i els pares de la víctima han emès un comunicat per anunciar que obren una campanya de recerca extrajudicial per trobar noves pistes o testimonis que permetin obrir vies d’investigació extraoficials. La família “mai s’aturarà fins a arribar a saber qui i per què va matar el Pedro i per això fa una crida a la col·laboració veïnal de L’Hospitalet i rodalies per recollir qualsevol informació, sense cap conseqüència penal”. Diuen que busquen amb aquesta acció “donar la tranquil·litat a la família de saber la veritat sobre la mort del seu fill després de 30 anys de lluita incansable”.

El mail de contacte, dins de la campanya #NomésEnsQuedaLaVeritat, és: plataformapedroalvarez@gmail.com.

Per últim, la família Álvarez Peso denuncia la vulneració dels seus drets i el patiment afegit que les últimes decisions judicials els han ocasionat.

El comunicat acaba agraint el suport de moviments socials i de ciutadans a la causa de la família i lamenta que durant els últims 30 anys, “cap institució o estament judicial hagi mostrat un veritable interès o compromís per resoldre el cas de Pedro Álvarez”.