Durant aquests dies els treballadors reials instal·len la Fàbrica de les Joguines de Ses Majestats els Reis Mags a l’antiga fàbrica de Can Trinxet. En aquest edifici els treballadors reials ja estan fent els regals per a tots els nens i nenes de L’Hospitalet. Per entrar al recinte cal tenir reserva prèvia.

A l’entrada de la Fàbrica de Joguines, els col·laboradors dels Reis d’Orient treballen de valent a l’oficina de correus, on els infants poden lliurar les cartes i rebre un certificat d’enviament. Després, les cartes s’envien directament a l’empaquetadora, una màquina màgica que les convertirà en els regals que han demanat els nens i nenes. Només queda el toc final de Ses Majestats els Reis d’Orient perquè els regals arribin als seus destinataris. Els nens i les nenes de la ciutat poden veure com es gestionen les cartes i com les seves peticions es transformen en joguines.

Francesc Sau, cap de producció dels actes de Nadal de L’Hospitalet i ajudant de Ses Majestats, ha explicat que “la Fàbrica de Joguines és el món màgic on estan tots els treballadors reials que preparen totes les joguines, totes les comandes per Sa Majestat els Reis”. Sau, remarca que “el més important després d’entregar la carta, és veure si trobes el teu regal, etc… és fer el teu fanalet. Hi ha un espai on es pot fer i després s’ha de posar a fora de la teva finestra o balcó i així els reis saben que han de passar per aquella casa. Això és molt important que es faci abans del dia 5 de gener”.

Els patges reials continuaran durant aquests dies treballant a la Fàbrica de Joguines per tenir enllestit tots els regals per què els Reis d’Orient els puguin repartir la nit més màgica de l’any.

La Fàbrica de Joguines estarà oberta fins al 4 de gener, de 17:30 h a 21 hores, amb reserva prèvia, tot i que per ara no queden entrades disponibles. Per aquest motiu, l’Ajuntament demana a les persones que tinguin reserva i que no assisteixin al recinte que alliberin l’entrada.