Durant el Ple de novembre el grup municipal de L’H en Comú Podem ha desvetllat que la fàbrica Albert Germans serà un equipament destinat a les entitats del barri de Sant Josep, un cop ha quedat descartada la cessió demanial a Renfe. Així ho han acordat els Comuns amb l’equip de govern, segons el portaveu de LHECP, Manuel Domínguez. “Allò que vam proposar fa més d’un any per fi serà una realitat”, ha dit.

Per part del PSC, la tinenta d’alcaldia de Ciutat de Drets, Laura Garcia Manota, ha corroborat l’acord i ha afegit que a més aquest edifici fabril, situat al carrer Rodés i declarat bé cultural d’interès local, pot donar cabuda també a un espai de referència a la ciutat en innovació i creació feminista. “Volem anar un pas més enllà i fer un espai de trobada feminista que sigui exemple de la transversalitat entre la cultura, l’educació, el veïnat i el feminisme”, ha dit Garcia Manota.

L’anunci s’ha fet en el decurs del debat sobre una moció presentada per ERC+EUiA que demanava justament que Albert Germans fos un equipament municipal. La proposta ha estat rebutjada després de l’anunci fet per Dominguez.

Els republicans han celebrat el canvi de plans per a l’edifici però han criticat les formes. Segons la portaveu republicana Sílvia Casola, “aquest és un exemple de les males praxis de l’equip de govern. Arribant a pactes pel darrere per invisibilitzar la feina que fem altres grups municipals en aquest plenari”.

Altres mocions aprovades durant la sessió:

ERC+EUiA

PP

  • Substituir la gespa natural del Camp de Rugbi de L’Hospitalet per gespa artificial
  • Instar el Departament d’Educació a agilitzar els tràmits per iniciar el projecte de construcció del nou Institut Escola Maria Miret i a ampliar l’Institut Pere Lliscart per tal d’incloure-hi el cicle de l’ESO
  • Crear un cementiri metropolità per a mascotes a Collserola
  • Garantir l’accés de la ciutadania al fons d’arts plàstiques de la ciutat
  • Crear la Unitat de Violència de Gènere de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet

LHECP

PSC, ERC+EUiA, PP i LHECP

Participació ciutadana

A l’apartat de participació ciutadana, ha pres la paraula Eduard Migallón, de CCOO Unió Local de L’Hospitalet, en relació amb els problemes en la gestió i la prestació del servei d’autobusos de la ciutat gestionats per l’empresa Moventis, així com en les condicions laborals i de seguretat del personal.

Aquesta empresa ha estat l’adjudicatària del contracte de bus metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a L’Hospitalet i el Prat de Llobregat i els municipis amb els quals mantenen connexions metropolitanes. Tots els grups municipals han manifestat el seu suport a la denuncia dels treballadors i han exigit a l’empresa que reprengui la negociació col·lectiva i compleixi els compromisos contractuals.

El tinent d’alcadia de Qualitat Urbana, David Gómez, ha afirmat que “no estem contents amb el servei que està fent Moventis des que va assumir la nova contracta. Ho hem fet saber a la gerència de l’empresa i també estem parlant amb l’AMB, responsable de la licitació”.

Pel que fa a les reivindicacions laborals, Gómez ha instat l’empresa a reprendre la negociació col·lectiva.

També hi ha intervingut Ramon Pérez, representant de la Plataforma cívica del carrer Major, que ha demanat que es dugui a terme una reforma integral d’aquesta via. Pérez ha reclamat al Govern de la ciutat l’elaboració d’un projecte consensuat amb el veïnat. “No volem més demores ni falses promeses. I reclamem un projecte propi per aquest carrer, no integrat en altres plans”, ha dit.

El regidor del Districte I, Rafael Gómez, ha dit que el 2025 no es podrà dur a terme l’obra. “Esperem que el 2026 puguem fer aquesta reforma integral. El carrer Major és important però tenim carrers pitjors”, ha argumentat.