Crit d’alerta de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet pel deteriorament del servei que consideren patirà el CAP de Sanfeliu durant el període de Setmana Santa, ja que el dia 26 no hi haurà servei de Pediatria.

En aquest CAP només hi atenció pediàtrica tres dies per setmana, dilluns, dimarts i divendres, i la resta de dies les famílies del barri de Sanfeliu han d’anar al CAP de Just Oliveras, al Centre d’Urgències d’Atenció Primària del carrer Cobalt o bé a l’hospital Sant Joan de Déu.

“Què menys que ni hagi servei de Pediatria cada dia, de dilluns a divendres. A més, només n’hi ha al matí i estic de sort perquè jo que treballo de tarda, però qui treballa de matí…, és molt mal servei”, ha protestat Cristina Jiménez Quiroga, veïna del barri.

Aquesta veïna també explicat que “jo visc als nous edificis de Can Buxeres i allà som entre 60 i 70 famílies per cada edifici. I som gent jove que estem tenint fills”.

A més de la supressió del servei de Pediatria el dimarts 26, el dijous 28 tot el CAP de Sanfeliu serà tancat a la tarda.

Santiago Lomares Pérez, de l’Associació de Veïns, ha declarat que “ens han dit que hi ha personal que ha de fer vacances, però bé que haurien de portar personal per fer les substitucions que calgui perquè no quedi tancat un centre sanitari”.

A banda de la situació particular del CAP de Sanfeliu, la FAAVVL’H demana un reforç general de l’atenció primària a la ciutat i reclama que las visites per a Medicina de Família s’assiginin en un termini màxim de 48 hores i recorda que algunes analítiques de sang estarien trigant entre un mes i un mes i mig.

A nivell institucional, les entitats veïnals de la ciutat demanen a la Generalitat i a l’Ajuntament que es posin les posin les piles per abordar amb urgència les mancances de l’atenció primària a la ciutat.

“Ara com ara no tenim cap interlocutor al CatSalut i a l’Ajuntament la regidora sembla que no està gaire pendent de la Sanitat i es veu que només es dedica als Serveis Socials”, ha declarat el membre de l’Associació de Veïns de Sanfeliu.

Mentrestant, la Federació d’Associacions de Veïns aprofita les concentracions que fa habitualment a diversos centres sanitaris de la ciutat per facilitar al veïnat la tramitació de reclamacions i, fins i to, demana autorització per poder fer el seguiment posterior d’aquestes queixes.