La Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat continua amb la ronda de visites als Centres d’Atenció Primària per recollir de primera mà les queixes dels usuaris. Consideren que la manca de personal sanitari i les condicions laborals són la principal causa de l’endarreriment de les visites.

Fa dos mesos que els membres de la FAAVV de la ciutat van iniciar una ronda de visites als Centres d’Atenció Primària de L’Hospitalet per recollir les queixes i reclamacions dels usuàries pel que fa a l’assistència que reben al seu CAP de referència. Avui han visitat el de Can Serra, i el dimarts vinent serà el torn del CAP de Sanfeliu. Però abans de finalitzar la ronda, ja han decidit que tornaran a repetir-la, almenys, fins que es comenci a percebre alguna millora.

Les queixes més habituals tenen a veure amb els temps d’espera. En el CAP de Just Oliveres, per exemple, els usuaris arriben a esperar fins a 60 dies per ser atesos. Al de Can Serra, l’espera no s’allarga tant, però els pacients reivindiquen una millora en la programació de les proves diagnòstiques.

Des de la FAAVV entenen que l’endarreriment de les visites és una conseqüència directa de la manca de professionals. El vicepresident de l’entitat, Félix Redondo, ha explicat que “aquest any es jubilarà un 20% del personal sanitari de Catalunya i els costarà trobar substituts perquè són molts els que prefereixen treballar en un altre país on cobren més i hi ha més estabilitat”.

La FAAVV recull les queixes més greus dels usuaris i les entrega per escrit i personalment a cada Centre d’Atenció Primària. També les trasllada al CatSalut i al Síndic de Greuges i fa un seguiment fins que l’usuari rep una resposta.