En una època ja complicada com és l’adolescència i la joventut, les xarxes socials han sorgit com un element distorsionador de l’autoimatge i de la diversitat de cossos. En el marc de la programació anual que du a terme la Regidoria de Joventut, l’Oficina Jove centra les seves activitats del mes de maig en posar a treballar el jovent de la ciutat sobre la diversitat de cossos, l’autoestima i l’autoconcepte.

A través del perfil d’Instagram @joventutlh i sota el hashtag #ElMeuCosÉsÚnic, els joves de L’Hospitalet coneixeran diversos punts de vista i s’hi recomanaran lectures per aprofundir i reflexionar sobre el tema.

Els tallers temàtics “Gaudeix del teu cos” i “Desmuntant la bellesa” seran el 16 i el 23 de maig respectivament, i el dijous 30 a l’Espai Jove de Ca n’Arús es farà un cinefòrum amb la projecció dels films Carne, Odio il rosa! i Me vas a gritar, amb un espai dinamitzat per una experta en pedagogia de la imatge i violències masclistes, per tal de reflexionar sobre la pressió estètica, les violències i la diversitat.

Aquest mes hi haurà dos espais especials de formació: unes sessions dedicades a donar suport sobre la beca d’estudis postobligatoris, en grups reduïts i en torn de tarda, i diverses sessions per donar suport sobre la preinscripció de formació professional, el 24, 27, 29 i 30 de maig. A banda d’això, com és habitual, els dimarts té lloc el club de feina, la sessió d’homologació d’estudis d’aquest mes serà el dimecres 15, i l’atenció individualitzada sobre mobilitat internacional, el dilluns 13.

A l’Oficina Jove es troba a la Casa dels Cargols, al carrer del Llobregat, 127-141, on els joves disposen de serveis d’assessoria de formació, laboral i de mobilitat internacional i un punt de suport a la recerca de feina, entre d’altres. Totes les activitats i els serveis són gratuïts i la inscripció es pot fer a través de la seva pàgina web, del telèfon 93 403 69 60 i del WhatsApp 616 553 628.