La Cofradia 15+1 ja ho té tot a punt per celebrar la Setmana Santa d’enguany amb una munió de processons que es perllongaran fins la tarda de Diumenge de Resurrecció.

Els primers actes, però, començen aquest dissabte amb la Desfilada de la Centúria Romana que passaran gairebé per tot el barri de Pubilla Cases. És especial per als més joves de l’entitat perquè són al pòrtic de la Setmana Santa de la 15+1. Més de 50 persones sortiran a partir de les cinc de la tarda des del local de la Confraria al carrer Molí i és l’aperitiu que ja prepara als milers de seguidors que omplen els carrers per on passen els passos i tothom que conforma la Cofradia 15+1.

I Diumenge de Rams arriba la primera processó anomenada de la Borriquita tot commemorant l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem en un ase i rebut amb palmes. És la prèvia joiosa d’una passió que arribarà més tard.

I els mateixos que el reben amb palmes demanaran la seva mort en creu. A les sis de la tarda del mateix Diumenge de Rams surt la imatge de Jesús el Captiu. El pas del dia a la nit augmenta la tensió del significat del captiveri que desembocarà en la mort voluntàriament acceptada en creu de Jesucrist. Les processons s’aturen aquí fins Divendres Sant quan sortiran les imatges de Jesús camí del Calvari acompanyat per la seva Mare Dolorosa.

Entrevista a la Cofradía 15+1 al programa Veïns