L’Hospitalet es troba entre les ciutats on més s’incrementa la criminalitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el darrer any, darrere de Barcelona i el Prat de Llobregat, segons el balanç de criminalitat que realitza el Ministeri de l’Interior. Concretament, a L’Hospitalet els fets delictius han pujat un 13,6%.

En canvi, en aquest darrer any, a altres ciutats de l’Àrea Metropolina baixa la criminalitat, com per exemple a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell.

Segons el tipus de delicte, a L’Hospitalet els furts es troben entre els delictes que més es produeixen i que més pugen, en concret un 28,6%. En el darrer any s’han produït 3.828 furts.

També augmenten els robatoris amb violència i intimidació, amb 209 casos i una pujada del 26%. Pel que fa als delictes contra la llibertat sexual, creixen un 22%. En aquest cas s’han registrat un total de 86.

La cibercriminalitat, com ara les estafes informàtiques, que fins fa poc era un delicte minoritari, s’han disparat i pugen un 42% i ja superen el mig miler de fets delictius.

Per contra, els delictes relacionats amb el tràfic de drogues i els de lesions i baralles al carrer han disminuït un 28%.