Fa una mica més d’un mes que es va iniciar el curs escolar 2023- 2024 i el nou delegat del sindicat d’ensenyament, USTEC-Stes a L’Hospitalet, el Dani Ocaña, n’ha fet un primer balanç a l’Espai de L’entrevista de l’Informatiu.

Per al sindicat d’ensenyament ha estat “un inici de curs convuls i tot fa pensar que ho seguirà sent la resta de l’any.” Ocaña argumenta que “venim d’un conflicte amb l’anterior conseller i ara el Departament ha volgut fer un canvi d’imatge amb la nova Consellera Anna Simó i una pretesa imatge de conciliació, però el cert és que els centres educatius segueixen patint precarietat. Les negociacions estan trencades per no revertir les retallades de fa 10 anys.”

Precisament, fa unes setmanes, la consellera d’Educació, Anna Simó, va fer la seva primera visita institucional a L’Hospitalet i es va signar el conveni amb l’Ajuntament que permetrà construir la nova escola de Paco Candel. En aquest sentit, Dani Ocaña creu que “l’administració ens ha ensenyat a no confiar-ne. L’escola Paco Candel porta més de 13 anys en barracons. Celebrem que s’ha planificat un edifici digne per a l’escola Paco Candel, però estem a l’expectativa que realment s’acabi complint”.

Dani Ocaña, delegat del sindicat d’ensenyament, USTEC-Stes a L’Hospitalet

Ocaña s’ha referit també a altres infraestructures educatives en mal estat, com ara les escoles de pla d’urgència que es van construir fa 50 anys i requereixen una remodelació urgent.

La llista de demandes pel que fa a Educació és llarga a L’Hospitalet, segons Dani Ocaña: “pla d’urgència dels centres educatius, manca de places a la zona nord de L’Hospitalet. El problema és estructural per la manca de pressupost. Dels 195 països que hi ha el món, Catalunya es trova en el lloc 160 en pressupost per garantir una escola pública de qualitat”.

Ocaña afegeix que “actualment el pressupost per educació està en un 2’8%, quan la llei educativa de Catalunya marcava per l’any 2019 un 6% del PIB”.

Des del sindicat USTEC-Stes també posen l’accent  en el decret de l’escola inclusiva, que segons el delegat a la ciutat “el departament ha convertit en màrqueting perquè no hi ha prous recursos. Fa unes setmanes que ja van dir que el pressupost inclusiu del curs ja s’havia assolit. Els alumnes amb necessitats especials no tenen les seves necessitats cobertes”.