Actualment, hi ha unes 13.000 persones a Catalunya diagnosticades de Covid persistent algunes ja es van contagiar del virus al principi de la pandèmia. Quique Bassat és investigador d’ICREA ISGlobal Barcelona i a l’Espai de l’Entrevista ens parla d’aquesta i d’altres qüestions relacionades amb aquest virus, passats més de tres anys.

Segons afirma Bassat, “la Covid persistent és la gran incògnita d’aquesta pandèmia. No sabem per què afecta a unes persones si a d’altres no, ni com hem de tractar-la i prevenir-la”.

Segons el Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions, s’ha detectat un augment continuat de casos de Covid a Catalunya. Una situació que assegura Quique Bassa t”és part de la normalitat dels cicles d’aquesta malaltia i ara estem en un moment d’alta transmissió però de poca pressió assistencial. No ens ha de preocupar, però si que cal monitoritzar els casos”.

Amb l’arribada de l’hivern i la circulació de noves variants, cal apel·lar explica Bassat “al sentit comú ja que tots hem après com hem d’actuar i cm ens hem de protegir sobretot si parlem de les persones més vulnerables”.

En aquest sentit, cal recordar que aquesta any s’han avançat les dates de vacunació tant de la  grip com de la Covid a finals de setembre precisament per l’augment de la transmissió i per tal de protegir a les persones de més risc.