La Coral Xalesta de L’Hospitalet està celebrant enguany els 40 anys de vida. Tanca el seguit d’actes commemoratius amb un concert a l’església de Santa Eulàlia de Màrida. Serà aquest divendres, a quarts de deu de la nit, amb una cantata, una simfonia i el Magnificat de J.S. Bach. 

La Coral Xalesta està celebrant aquest anys els seus primers 40 anys de vida. La cloenda serà aquest divendres, dia 20, a quarts de deu de la nit, amb un gran concert a l’església de Santa Eulàlia de Mèrida.

Els actes commemoratius van començar amb una exposició al Barradas i l’acaben allà on faig els assaigs, a Santa Eulàlia de Mérida. El concert ha suposat per la Coral un gran esforç d’estudi i assaig. El programa és d’alçada amb una cantata, una simfonia i un dels grans Magnificats, el de Johann Sebastian Bach.

En concret, la primera obra que s’interpretarà serà la cantata, “Nadal, Llum i Misteri, de Francesc Vila sobre textos de Joan Farràs. La segona obra és una obra interpretada per l’Orquestra Terrassa 48.Simfonia num. 5” de Carles Baguer.

La tercera obra és el Magnificat de Johann Sebastian Bach interpretada per la mateixa Coral Xalesta, l’Orquestra 48 i els següents solistes: soprano, Isabel Juneda; contralt, Marisa Rosa; tenor, Pablo González i baix, Daniel Morales. El preu de l’entrada per aquest concert és de 10 euros.

Xalesta, 40 anys a L’Hospitalet

La Coral Xalesta va néixer arrel d’uns pares que portaven els seus fills a diverses corals i van creure convenient formar una coral d’adults. El seu repertori és molt ampli des de cançó catalana, tradicional i d’arreu, a més d’obres de la literatura musical mundial.

La Xalesta està formada per 65 cantaires que s’ho passen bé cantant. Al llarg dels 40 anys han passat 280 cantaires. L’objectiu és fer peces cada cop més complexes en un bon ambient de treball. Volen ser cada vegada més grans i reivindiquen el fet de cantar.