L’H compta amb uns 40 serveis i entitats adreçats a les persones amb discapacitat. Una de les entitats que treballa a la ciutat és la Coordinadora de Col•lectius de Persones amb Discapacitat. Enguany compleix 25 anys i ho celebra dimarts, 3 de desembre, en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Fa 25 anys que va néixer la Coordinadora amb una doble motivació: reivindicar serveis necessaris per a les persones amb discapacitat intel•lectual i oferir un espai per a activitats lúdiques i de lleure.
Actualment, amb 83 usuaris, l’entitat ha ampliat la seva oferta. “Tenim des de serveis com logopèdia o teràpia amb gossos a formació bàsica o cursos de noves tecnologies”, explica Esther Guerrero, coordinadora de l’entitat.

Però un fet que els caracteritza són els tallers d’activitats artístiques. El teatre és una de les activitats més antigues. Dimarts, 3 de desembre, la Coordinadora celebra el 25è aniversari al Centre Cultural de Collblanc (18.30 hores) i una de les accions programades és, precisament, una obra de teatre dels seus usuaris.

La Coordinadora també organitza un esplai els dissabtes per la tarda i aquest curs han iniciat tallers d’expreart. “Les persones amb discapacitat intel•lectual també necessiten relacionar-se amb el seu grup d’iguals, compartir aficions. A la coordinadora aportem vivència que d’una altra forma ells no podrien viure”, explica Esther Guerrero.

Pel que fa a la celebració, a més de l’obra de teatre, també es projectarà un vídeo realitzat per a l’aniversari i persones relacionades amb l’entitat explicaran les seves vivències.

L’espai d’entitats de Televisió L’Hospitalet, Qui som, què fem?, ofereix dimarts, 3 de desembre, un reportatge sobre la Coordinadora. Posteriorment es podrà consultar a la carta a L’Hdigital.

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

L’Hospitalet realitza, durant tota la setmana, activitats per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Les activitats són diverses. El SIFU, per exemple, realitza un taller sobre com preparar-se per a una entrevista de feina. El grup de discapacitats de l’Esplai de Pubilla Cases presentarà un festival de curts.

Consulta el programa d’activitats.