L’any 2021, un grup de 22 repartidors es van unir per formar una cooperativa de treball que els proporcionés un entorn laboral més just i equitatiu.

Després d’un llarg període de formació i assessorament es van constituir com “Unión de Repartidores y Servicios Bajo Demanda SCCL” i a continuació van desenvolupar una plataforma digital finançada amb capital social i diverses subvencions.

Ara, sota el nom de 2Go Deliver han aconseguit aplegar més d’una trentena d’associats que reparteixen menjar a domicili a les àrees de Madrid i Barcelona. A L’Hospitalet, concretament, ja són una vintena d’establiments que confien en ells el repartiment.

Per al Pedro Rodríguez, un dels socis fundadors de 2Go Deliver, un dels avantatges que més valora respecte a altres plataformes de repartiment és el sentit de pertinença. “Aquí la presa de decisions es fa de forma conjunta”, ha afegit.

2Go Delivery disposa d’una plataforma educativa per formar els treballadors

2Go Deliver ofereix als seus associats formació continuada, una motocicleta elèctrica i unes condicions laborals més justes. Cobren el salari mínim més una comissió per cada entrega i a més, treballen per zones.

La zonificació dels repartiments, segons el Joer Vivas, és també un gran avantatge. D’aquesta manera, un repartidor sap on comença i on acaba la jornada. “A vegades, iniciava la feina a Cornellà i la finalitzava a Badalona, la qual cosa em suposava una pèrdua de temps i de benzina”.

Mi Gran Sabana, un restaurant de cuina veneçolana, és un dels clients de 2Go Deliver

A L’Hospitalet, prop d’una vintena de restaurants ja compten amb 2Go Deliver per fer el repartiment de les comandes que reben. Per a la cuinera de Mi Gran Sabana, Luz Jaramillo, ha estat tot un encert, ja que “la comunicació la fem directament amb els repartidors i si hi ha qualsevol problema és més fàcil solucionar-ho. Així ens assegurem que donem un bon servei als nostres clients”.

2Go Deliver, que es troba ara en fase de consolidació, ja està planificant desenvolupar en la plataforma un nou mòdul de paqueteria i supermercat.