La consellera de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat, Gemma Ubasart, ha visita aquest dijous de manera oficial L’Hospitalet i s’ha reunit amb l’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Mobilitat i Recursos Humans de l’Ajuntament, Jesús Husillos.

La consellera Ubasart ha volgut conèixer de primera mà el model de funcionament i la tasca general del Servei de Mediació Comunitària de L’Hospitalet, un servei que ja té 17 anys, que ha atès de forma directa prop de 20.000 persones i ha gestionat 8.000 conflictes amb metodologies restauratives basades en el diàleg.

Jesús Husillos ha explicat que la trajectòria del servei municipal de mediació comunitària seria una bona pràctica que podria inspirar un pla nacional sobre aquest àmbit i que així ho ha valorat la consellera.

També s’ha interessat per aspectes més específics, com el protocol de col·laboració amb la Policia Local i el programa de convivència adreçat a les comunitats de propietaris, actuacions que, segons Husillos, han configurat un servei “modèlic”.

Un altre punt destacat de la reunió de la consellera Gemma Ubasart amb el Servei de Mediació Comunitària han estat les mesures alternatives a les sancions directes per incompliments de la normativa de civisme.

Segons Jesús Husillos, caldrà incidir en aquestes mesures alternatives perquè “les sancions econòmiques no sempre s’acaben cobrant i no sempre serveixen per corregir conductes”.

Durant aquesta visita oficial de la consellera de Justícia, l’alcaldessa, Núria Marín, ha traslladat a Gemma Ubasart la necessitat de fer canvis normatius per fer front als problemes de les ‘okupacions’ i de fer canvis també al codi penal i donar eines per empresonar als delinqüents en cas de multireincidència.