Com cada últim dilluns de mes, la plataforma Espai de Ciutadania ha convocat una concentració, a l’estàtua de L’Acollidora, a la rambla Just Oliveras, de suport a les persones refugiades.

En aquesta ocasió, s’ha fet èmfasi en la celebració del 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, que es commemora el 10 de desembre. Però com que l’últim dilluns del més de desembre d’enguany és Nadal, s’ha destacat amb antelació.

Francesca Gilabert Cortina, membre de l’associació Unesco de L’Hospitalet, ha declarat que “es una declaració importantíssima, però que no es compleix. I en el cas dels migrants que hi venen per ser acollits, hi tenen tot el dret i tothom hauria de respondre amb l’ajut que necesisten”.

La concentració de suport a les persones refugiades ha inclòs un poema de Joana Raspall i ha finalitzat amb el Cant dels Ocells, interpretat per alumnes de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Tot seguit, hi ha hagut un acte de suport i solidaritat amb Palestina. Diverses entitats de la ciutat estan impulsant el comitè L’H amb Palestina i han volgut denunciar que la invasió militar de Gaza per part d’Israel suposa una vulneració dels drets humans i la mort de civils, també infants.

Per palesar-ho han fet una performance artística, agafant en braços nadons simbòlics i esmentant els noms d’infants palestins morts a Gaza en les últimes setmanes. També s’ha cridat “No és una guerra, és un genocidi”.

Una veïna de la Florida que ha participat en aquesta intervenció artística, Nacira Ettahiri, ha afirmat que “són molts infants assassinats, infants que tenien dret a la vida, infants que tenien esperances, que ara tenen els noms al cel però haurien d’haver pogut viure. Estem en contra d’aquest genocidi i volem una Palestina lliure”.

Amb les concentracions de suport a les persones refugiades i migrades, Espai de Ciutadania vol destacar que L’Hospitalet és una ciutat solidària i també generar consciència crítica sobre les desigualtats.