El Vaisakhi és la festa del baptisme Sikh, una religió originària de l’Índia. Els sikhs treuran el seu llibre sagrat del seu temple Gurudwara, al carrer Rafel Campalans, per realitzar una processó pels carrers de la ciutat. Després oferiran un dinar de germanor al Parc de la Torrassa.

La comunitat Sikh de l’Hospitalet es prepara al seu temple per celebrar el Vaisakhi, una de les seves festes més importants. Normalment, es commemora el 13 d’abril, però aquest any han decidit fer-ho el diumenge 24 per convidar als sikhs d’altres municipis.

Durant la jornada faran una processó on passejaran al seu llibre sagrat pels carrers de la ciutat. “És el nostre text més sagrat, el més superior, en ell es basa tota la nostra filosofia i religió”, indica Bhagwant Singh, voluntari de l’entitat Gurudwara Nanaksar Sahib . 

Després de la processó, la comunitat es reunirà al Parc de la Torrassa per oferir un dinar de germanor.
El temple sikh de l’Hospitalet rep cada diumenge més de 600 persones que comparteixen culte i menjar. Des de l’entitat Gurudwara Nanaksar Sahib asseguren que tothom qui vulgui venir hi és benvingut. “Els temples sikh sempre estan oberts a tothom, sigui de la religió que sigui”, afirma Bhagwant Singh. “Seempre intentem ajudar a tothom amb menjar o el que necessitin”, afegeix Sarbjeet Sing, vicepresident de Gurudwara Nanaksar.
 
La paula sikh significa alumne i dóna nom a aquesta religió perquè els seus seguidors asseguren que aprenen durant tota la vida. El sikhisme va sorgir a la India, lloc de naixement del guru Narak, qui va predicar un missatge de rebuig a les injustícies i d’igualtat entre totes les persones.