Aquests dies, la comunitat musulmana, que a L’Hospitalet compta amb unes 12.000 persones, ha començat el Ramadà. Un mes sagrat que es basa en el dejuni i la pregrària però també en valors com la caritat i la reflexió.

Durant el Ramadà, els musulmans no poden menjar ni beure aigua des de la sortida fins a la posta de sol. Quan arriba el vespre celebren l’iftar. Aquest àpat de trencament del dejuni es fa en comunitat, ja sigui en família dins les llars o a les mesquites. La família de l’Amina El Kamouni ens ha obert les portes de casa seva per explicar-nos com celebren l’iftar.

No estan obligats a mantenir el dejuni els infants i la gent gran, a més de les dones amb la menstruació, embarassades o lactants. Tampoc les persones malaltes o les que estan de viatge. En aquests alguns d’aquests casos, poden fer el dejuni més endavant o compensar-ho amb donatius econòmics.

Però més enllà del dejuni o la pregària, el Ramadà té altres principis que els fidels han de practicar, com la caritat, el perdó, la reflexió o el creixement personal.