Un dels focus de l’actualitat internacional dels darrers dies és la situació de l’Equador. El país sud-americà viu es troba inmers des de la passada setmana en una espiral de violència i inseguretat que es va iniciar amb la fugida de presó d’Adolfo Macías, un dels líders de la banda de Los Choneros, considerada  una de les bandes criminals més perilloses de l’Equador. Mentre es produïa aquesta fuga, en paral·lel hi havia greus motins en sis presons equatorianes. A més un grup d’encaputxa’ts armats va atacar un canal de televisió i va obligar a interrompre l’emissió

Després d’aquests fets el caos s’ha estès pel país. Guayaquil s’ha convertit en l’epicentre de la violència. Hi ha hagut robatoris, saquejos i tirotejos a diverses zones de la ciutat. La situació no és nova. El 2023 es van comptabilitzar a Equador més de 7.500 morts violentes.

Equatorians a L’Hospitalet

Segons el darrer cens de l’Hospitalet, 3.500 equatorians viuen a la ciutat. Es tracta del vuitè país estranger amb més presència a la ciutat.

A més de 9.000 kilòmetres de distància, els centenars d’equatorians que viuen a L’Hospitalet es miren les notícies amb preocupació. La gran majoria tenen allà familiars i amics, amb qui intenten parlar pràcticament cada dia.

Eduardo Arroba, és el president Associació Equatorians a L’H, i explica que estan “preocupats per les nostres famílies i amics perquè les nostres arrels són d’allà . Esperem que tot surti bé. El nostre és un país ric i una bandes l’estan deixant sense res”.

De la seva banda, la Margarita Salazar, també equatoriana resident a la ciutat, explica que “en breu arribarà el toc de queda i ningú podrà sortir. Hem hagut d’ajudar des d’aquí perquè no se sap fins quan s’allargarà aquesta situació.”

Malgrat les notícies, la comunitat equatoriana de L’Hospitalet es manté optimista. Esperen que la situació se solucioni a curt o mitjà termini.