Tots els estaments educatius lamenten la massificació a les aules i l’emergència educativa que es viu a L’Hospitalet des de fa uns anys. A l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb Núria Múñoz, vocal de l’Associació de Famílies d’Alumnes de Catalunya, que ha lamentat que “fa tres cursos que denunciem la massificació però el problema ve de lluny, més de 10 anys amb sobre ràtios a les classes i amb una situació que és cada cop pitjor”.

Múñoz ha alertat de “la baixada de la qualitat educativa i hem de sumar el problema de la matrícula viva que també fa anys que arrosseguem. No és cap sorpresa i hem de marxar anys enrere per veure que el problema ve de lluny. La preinscripció té més places per assumir les sol·licituds que arriben gràcies a grups bolets sinó seria impossible tenir places per a tothom”.

Més centres per fer front a la saturació de les aules

Núria Múñoz creu que “la solució és fer més centres educatius a la ciutat. No hi altra solució i el Departament deu a la ciutat el poder aplicar allò que es fa a la resta de Catalunya que és baixar les ràtios encara que això signifiqui fer més centres i obrir més grups”.

Un altre tema que preocupa a les famílies dels alumnes és la climatització. En uns mesos la calor tornarà a fer de les seves i Núria Múñoz afirma que “és un tema que continua sense resoldre’s. Hi ha hagut plans, pactes, documents i al final res de res. S’havia d’invertir el 6% del PIB. Això és va dir ara fa 20 anys i encara no s’ha aplicat. Si aquesta és la urgència de l’administració, doncs ja veiem”.