Alumnat, famílies i mestres de l’escola Prat de la Manta s’han manifestat davant del centre per demanar solucions per acabar amb el problema les altes temperatures que pateixen a classe quan comença el bon temps. Precisament el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha anunciat que el proper curs alguns centres educatius estrenaran aparells de refrigeració.

A la concentració, s’han sumat les famílies que demanen des de fa més de quatre anys solucions efectives perquè els seus fills puguin estudiar amb unes condicions òptimes. La calor que pateixen a classe en els primers i darrers mesos de curs fa que alguns dels nens i nenes tinguin mal de cap i que inclús es maregin.

Robert Iglesias és professor del centre i explica que “la situació és insuportable, hem treballat a més de 30 graus. Als nens els agafa mal de cap i no es podem concentrar, els tenim suant dins de l’aula”. De la seva banda, Sara Cespedosa, també mestre de l’escola, ha afegit que “de setembre a octubre ja va ser un temps complicat, hem demanat que hagi uns mínims en la climatització”.

L’Òscar Caballero, president de l’AFA del centre, assegura que “estem pendents d’una auditoria per part de l’Ajuntament, que és l’únic que ens ha donat resposta, perquè aquest curs estem iguals que l’anterior i ja alguns cursos que venim denunciant aquesta situació. Cada mes farem algun acte reivindicatiu”.

El conseller Josep González-Cambray ha anunciat aquest divendres que el curs vinent alguns centres educatius estrenaran aparells de refrigeració i que en un futur seran més sostenibles amb la instal•lació de plaques fotovoltaiques. El Departament d’Educació vol garantir que hi hagi “almenys” un espai amb aire condicionat a totes les escoles i instituts de Catalunya per fer front a la calor als centres educatius. els aparells funcionaran en alguns centres el curs 2023-24. Cambray ha explicat que els detalls sobre quants centres en tindran i els espais on es posaran els aparells es faran públics en les properes setmanes.