Hi ha tradicions que es bo que es mantinguin. I la festa que el Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet fa als jardins de Can Sumarro per posar el punt final al curs de ben segur que n’és una d’elles.

Un bon grapat de persones de les més de 4.100 que s’han inscrit en alguns dels cursos d’enguany, des del nivell elemental fins al C2, es va aplegar a Can Sumarro, on van gaudir de tota mena d’activitats lúdiques, també amb el català com a fil conductor, com un fotomaton i una gimcana de dites catalanes.

Tot plegat per celebrar els vincles que s’han establert i els progressos en l’aprenentatge del català.

Manel Grau Aris, alumne del Centre de Normalització Lingüística, ha explicat que “hi havia un ambient molt maco a la classe i, tot i que haver d’anar dos cops per setmana costa una mica, la veritat és que compensa perquè hem après molt”.

En la mateixa línia, la Roser Ballester Calvet ha apuntat “ha estat maco i per a mi com que la meva llengua materna és el català potser ha estat una mica més fàcil que per a una persona castellanoparlant”. En canvi el Frank Parra diu que “per a mi ha estat fàcil però potser no tant, així que si fa no fa…”.

El director del Centre de Normalització Lingüística, Oriol Canals i Gelabert, afirma que “veure tota aquesta gent que forma part de la nostra comunitat i veure com la gent progressa és una gran satisfacció per a nosaltres”.

A banda de l’activitat a l’aula, el Centre de Normalització Lingüística també ha organitzat al llarg del curs activitats lúdiques i culturals també amb l’objectiu de fomentar l’ús social del català, com ara rutes per la ciutat, el programa de parelles lingüístiques, les seccions De barri en barri i Paraula d’Esport, a TVLH, tertúlies de sèries i la coral Noves Veus, que va actuar a Can Sumarro.

I després de la festa de final de curs a Can Sumarro, el Centre de Normalització Lingüística torna a la feina i aquest dilluns 1 de juliol ja obrirà la preinscripció d’una nova tongada de cursos de català, en aquesta ocasió de nivell inicial i nivell bàsic 1 i nivell bàsic 2.