La companyia Teatre del Repartidor torna als escenaris després d’un llarg parèntesi i ho fa amb el muntatge “El pa nostre de cada dia”, basat en un text inacabat de Bertolt Brecht. El muntatge es podrà veure a partir d’aquest dijous 28 de setembre i fins diumenge 1 d’octubre al Teatre Joventut, i amb el qual es dóna el tret de sortida a la temporada d’arts escèniques a la ciutat.
El grup de teatre local Teatre del Repartidor va començar al 1996 com una escissió del GAT, el Grup Acció Teatral, i des de llavors ha anat alternant espectacles adreçats a estudiants de secundària amb d’altres pel públic adult, sempre centrats en textos d’autors del segle d’or. La pandèmia va fer, però, que tot es paralitzés i la represa de l’activitat ha estat dura “perquè no hi ha ajuts”, segons explica l’actriu Eva Poch.
L’obra escollida per tornar als escenaris és “El pa nostra de cada dia”, una adaptació lliure d’un text de Bertolt Brecht que van començar a fer la directora Pepa Calvo i la desapareguda Eva Fructuoso. Les protagonistes són quatre dones que interpreten diferents papers a escena. I és que Pepa Calvo explica que es volia “reivindicar el teatre fet per dones”.

“El pa nostre de cada dia” situa la trama en una fleca d’un carrer d’una ciutat qualsevol on la crisi econòmica ha disparat l’atur i la fam. Tots són alhora víctimes i còmplices d’un capitalisme opressor i despietat. Segons explica Agustí Fructuoso, responsable de l’escenenografia amb Xaro Castillo, aquest muntatge “pertany a una època en la qual els conceptes encara s’anomenaven amb les paraules adequades”. Fructuoso explica que “ara, a la misèria li diem precarietat, i a l’abús i la injustícia també, quan de fet estem parlant de persones que tenen poder i abusen d’altres que no en tenen”.

La companyia feia 12 anys que no estrenava un muntatge al Teatre Joventut i en aquesta ocasió han optat per una distribució del públic diferent a l’habitual. L’acció passa al mig de l’escenari i el públic es situa a dreta i esquerra del mateix espai. “El pa nostra de cada dia” es podrà veure del dijous 28 de setembre a diumenge 1 d’octubre al Teatre Joventut.