Els vianants que la passada diada de la Mercè han passejat pel Passeig de Gràcia han tingut l’oportunitat de presenciar la construcció del pilar de 4 carregat i descarregat per la Colla Jove de L’Hospitalet.
Ha estat una acció organitzada pel museu White Rabbit – The Off-Museum amb l’objectiu de reivindicar la cultura catalana i els castells com a símbol emblemàtic.
Segons el fundador i general manager de White Rabbit, Enrique Vives: “És la primera Diada que viu White Rabbit i vam veure que la millor manera de celebrar-la era amb un dels emblemes de la cultura catalana: els castellers”. Aquest enfoc disruptiu es reflecteix en les activitats que el museu té preparades durant el mes de setembre.
El White Rabbit – The Off-Museum, amb 12.000 metres quadrats i 10 instal·lacions artístiques permanents, està situat a l’espai que va allotjar l’antic centre comercial Bulevard Rosa, al Passeig de Gràcia, 55.
White Rabbit no és un museu a l’ús. Sota el concepte “Off-Museum”, l’equipament desafia les convencions tradicionals i amb les seves propostes artístiques vol fer “un homenatge a la cultura de Barcelona i catalana en general i ho fa sota un concepte artístic innovador que porta a la reinterpretació dels símbols i expressions culturals de la catalanitat.
Les instal·lacions compten amb un cub immersiu amb projecció led 360º, una experiència de realitat virtual, una infinity room, art digital, murals i escultures.
L’Off-Museum compta amb la participació d’artistes de renom de diferents nacionalitats vinculats a Barcelona, entre ells La Fura dels Baus, TVBOY, Playmodes & Razzmatazz, Onionlab, Mina Hamada, Carles Piera, Enric Planas, Seeds XR i Vitamin Studio. Cada un d’ells ha contribuït amb la seva visió única per a crear una experiència singular i inaudita.